e- GÜVENLİK POLİTİKAMIZ

GİRESUN 75. YIL ANAOKULU

E-GÜVENLİK POLİTİKASI

1. Okulumuzda Fatih Projesi kapsamında sağlanan güvenli internet bağlantısı kullanılmaktır. Bu bağlantı sayesinde okulumuzda sağlanan internet hizmetiyle sosyal medya uygulamaların erişim engellenmektedir.
  2.  Dönem başında tüm velilerimize Açık Rıza Onay Metni gönderilmektedir. Öğrencilerin video ve fotoğraflarının okul web sitesi ile sosyal medya hesaplarında paylaşılabilmesi için velilerden izin dilekçeleri alınmaktadır.
  3. Yapılan video ve fotoğraf paylaşımlarında öğrencilerin yüzünün net bir şekilde görünmemesine dikkat edilmektedir. Paylaşımlar çocuk değil etkinlik odaklı olarak yapılmaktadır.
  4. Okul girişi ve sınıf girişlerimize asılan uyarılarla öğrencilerin ses ve görüntü kaydının alınması engellenmektedir. Alınması gereken ses ve görüntü kayıtları yalnızca sınıf öğretmenleri tarafından alınarak KVKK’ ya uygun olarak kullanılmaktadır.
  5. Öğrencilerin kişisel bilgileri kesinlikle internette paylaşılmamaktadır.
  6. Mevcut imkanlar dahilinde velilerimize yönelik olarak güvenli internet kullanımı eğitimleri verilmektedir.
  7. E- güvenlikle ilgili yapılan çalışmalara okul sitemizde yer verilmektedir.
  8. E- güvenlik konusunda bilgi edinmek isteyen velilerimiz için okul web sitemize “e-safety label” internet sitesinin bağlantı linki eklenmiştir.

E. Gökşen AKKUŞ